Utan mopedkörkort ingen mopedkörning i Stockholm

Utan körkort får du inte köra moped. Med ett mopedkörkort vänjer du dig tidigt vid trafiken i Stockholm, tills dess att det är dags att börja köra bil.

En gång i tiden behövdes inget körkort för att köra moppe. Det gör det nu. Så om du vill bränna runt på en moped finns det inga alternativ: du måste ta mopedkörkort. Som tur är är det inte alls lika komplicerat som att ta vanligt B-körkort. Och faktiskt kan det göra att det går lite fortare att ta det riktiga körkortet när det väl är dags.

När du pluggar till körkort för moped kommer du nämligen få lära dig en hel del av de trafikregler som det krävs att du har koll på när du ska köra riktig bil. Och om du kör runt i trafiken på moped i några år innan du börjar med bilkörningen kommer du ha ett stort försprång.

Mopedkörkort är inte så dyrt

Dessutom tar du mopedkörkort i Stockholm på samma trafikskola som du tar vanligt körkort på. Det är ett bra tillfälle att lära känna trafikskolan och dess körlärare. Det är alltid bra att göra lite research innan du satsar de stora pengarna!

För det är nämligen betydligt billigare att ta mopedkörkort än B-körkort. Det brukar dessutom också gå lite fortare. Kanske är det av säkerhetsskäl. På en moped är du mest en fara för dig själv, åtminstone så länge du håller dig på vägen. För det vet du väl, att du inte får köra moped på trottoaren?