Om oss

Hur är du som förälder och finns det något som du skulle vilja ändra på? Många känner sig otillräckliga och upplever att barnen inte alls får den där perfekta mamman eller pappan som de förtjänar.

Att få barn är det största i livet och det är en glädje som också vara genom hela livet. Men, det är också en resa som aldrig är spikrak utan där vägen tvärtom kan vara fylld av skarpa kurvor, långa uppförsbackar och branta lutningar. Vi vill att du ska vara förberedd på detta och vi vill förmedla den kunskap vi har.

Vi som ligger bakom sidan har ett förflutet som kuratorer, som barnpsykologer och som barnmorskor. Framförallt dock så har vi erfarenhet som föräldrar. Vi vet att livet inte alltid går som på räls och enligt kompendium som delas ut till nyblivna mammor och pappor. Vi vet även att samhället förändras och att det sker på gott och ont.

Tyvärr så ser vi att många unga idag mår sämre än tidigare. Mobbning och annat har inte försvunnit – det har bara bytt skepnad och klätt sig i en virtuell kostym. Hur hanterar man det? Hur ska man ta sig an sociala medier som förälder – och hur ska man ställa sig till skärmarna som idag är många barns bästa kompis? En sak är klar och det är att det inte är några enkla frågor att svara på.

Samma sak gäller den egna kärleken. Att få barn är påfrestande för relationen. Man sover mindre, knappt alls, och man kan uppleva sig både bortglömd och utanför i samband med att de nya rollerna börjar utkristalliseras i familjen. Tyvärr så ser man att många separationer sker under de första småbarnsåren. Går dessa att undvika? Vårdnadstvister ökar dessvärre också i Sverige. Det är ett ämne som vi vill gå på djupet med på den här sidan.

Kort sagt: vi vill att du ska inse att den perfekta föräldern kanske inte finns. Du ska däremot inse att du kan vara den absolut bästa mamman eller pappan till dina barn. Vi ska hjälpa dig att nå dit.