Rätt hundfoder ger hälsa

Vi människor behöver äta mat med bra näringsämnen och lagom mycket fett och socker. Det är på samma sätt med hundar och därför behöver du välja rätt hundfoder.

Hundar äter lite vad som helst och därför är det viktigt att du hjälper dem till en bra diet. Vi människor behöver undvika salt och socker och det samma gäller för hundar. Det finns andra livsmedel som exempelvis lök och starka kryddor som kan vara direkt skadliga för husdjur att få i sig.

När du väljer ett riktigt hundfoder vet du att där inte finns några skadliga produkter och fodret dessutom har en fettbalans som ger din hund rätt energi. Fett behövs men det ska vara i rätt mängd och anpassas efter hur aktiv och hur gammal din fyrbenta vän är.

Ett anpassat hundfoder ger din hund rätt energi

Ett hundfoder som innehåller både grönsaker, kött och ris ger din hund rätt balanserad föda men du behöver ändå vara uppmärksam på hur hunden mår när den ätit och att den äter tillräckligt mycket. Hundar kan, precis som vi människor, ha födoämnesallergier och kan exempelvis vara glutenintoleranta. En hund som inte vill äta behöver kanske kostråd från en veterinär.

De allra flesta hundar mår emellertid väldigt bra av att få en blandad kost där hundfoder i pelletsform varieras med lite så kallat våtfoder. Har du en väldigt matglad hund är det viktigt att du följer doseringsanvisningen som finns på paketet och att du sparar belöningsgodiset till de tillfällen när den gjort något riktigt bra.