Museum Stockholm – tips och råd inför besöket 

Dags att besöka Stockholm? Att besöka vår huvudstad innebär en utmaning om du kommer från en mindre stad. Det handlar om en helt annan puls och det handlar om ett gigantiskt smörgåsbord av olika aktiviteter och nöjen att ta del av. Det senare gör också saken relativt svår: hur ska man hitta rätt saker att göra? 

För många så slutar äventyret med att man tar tunnelbanan in till T-centralen och att man sedan spenderar tiden mellan Drottninggatan och Djurgården. Inget fel i det, men Stockholm har mer att erbjuda än så. 

Många olika alternativ

På Djurgården hittar du en massa olika museer, du hittar Skansen, Vasamuseet och Gröna Lund. Det är värt ett besök – men kanske inte varje gång. Det handlar dels om att det kostar mycket pengar för en familj och dels också om klassiska turistfällor där du enkelt hamnar i en massa köer. 

Vilket man inte vill göra om man exempelvis ska besöka ett museum i Stockholm. Går man på ett museum i Stockholm så vill man ha tid att betrakta verken och man vill hinna njuta av den kreativa resa som man trots allt får ta del av. Vi skulle i och med detta också vilja slå ett slag för ett museum en bit utanför Stockholm i form av det som skapats av Lasse Åberg. 

Åbergs är värt ett besök 

Åbergs Museum i Bålsta är en plats för alla. Det är ett museum för barn i Stockholm, det är en museum för ungdomar och ett museum för vuxna. Det passar, kort och gott, alla. Visst, det tar en viss tid att ta sig dit, men det är värt uppoffringen. 

Vi skulle säga att Åbergs Museum är det lilla guldkorn som många söker i samband med att man besöker Stockholm – men som man sällan hittar. Kort och gott: ställ in GPS:en på Bålsta och njut av ett äventyr för hela familjen!