Förlovningsringar – vad passar er? 

Dags att ta steget i er relation och förlova er? Förlovningen är ett steg mot ett framtida bröllop och rent traditionellt så ska man inom ett år efter att ha bytt förlovningsringar också gifta sig. Traditioner är emellertid till för att brytas. 

Gällande förlovningsringar och förlovningen så finns det inga sådana regler att ta hänsyn till längre. En förlovning kan leda till att ni gifter er – men det kan även vara så att ni inte gör det. Ni bestämmer själva över er framtid och ni bestämmer också själva – tack och lov – hur era förlovningsringar ska se ut. 

Förlovningsringar visar er kärlek 

En förlovning idag kan se olika ut och ha olika typer av mål. Vissa byter förlovningsringar med en uppenbar tanke att man ska gifta sig i framtiden. Andra förlovar sig mer som ett tecken på att man verkligen älskar varandra och att ringarna symboliserar detta. Förlovningsringar blir ett tecken på att man är trogen mot sin partner. 

Man kan tycka att förlovningen devalverats och spelat ut sin roll i och med att det inte längre finns något krav på att processen ska leda till ett bröllop. Vi anser emellertid att det handlar om en sund utveckling. Förlovningen blir ett riktigt bra tecken på kärlek och ett ömhetsbevis till partnern. Förlovningsringarna blir själva symbolen utåt för denna kärlek. 

Tips och råd om förlovningsringar 

Det finns en massa olika modeller av förlovningsringar och det finns i och med detta också en ganska varierande prisbild att ta hänsyn till. Detsamma gäller för material där man exempelvis kan se guldringar, silverringar, ringar med diamanter, ringar i rosé eller exempelvis ringar i keramik. 

Rådet är att man tittar igenom de olika alternativen och försöker hitta en ring som dels faller i smaken rent designmässigt – men som även passar vardagen. Gällande det senare kan exempelvis en slät ring vara ett bra alternativ för den mer aktiva personen som tränar mycket. Det är inte helt lätt att komma ihåg att ta av och på ringen varje gång man går på gymmet. En slät ring kan ofta användas även vid fysiska aktiviteter, vilket är en fördel som förlovningsringar med exempelvis ädelstenar saknar. 

Ett annat tips är att gravera ringen. Det gör att just era förlovningsringar blir mer unika och mer personliga. Vanligt är att man graverar in namnen samt datum för förlovningen i ringen – men även här så kan man välja ganska fritt och låta fantasin flöda. Det är era förlovningsringar och ni bestämmer själva. 

Publicerat den
Kategoriserat som Familj