Billig familjefotografering i Stockholm

Väldigt många förutspådde att yrket fotograf var något som skulle försvinna i takt med att tekniken utvecklades och där vi som privatpersoner på egen hand kan knäppa väldigt fina bilder. Till viss del har man också haft rätt. En fotograf är i dagsläget mindre lönsam nu än vad denne var förr och det är nästan enbart vid de speciella tillfällena som en sådan blir kontaktad och anlitad – bröllop, en familjefotografering eller i samband med exempelvis ett dop.

Det som skett är att en professionell fotograf dessutom jobbar betydligt billigare och är med flexibel och mobil än vad han tidigare var – det vill säga; även dennes utrustning har blivit betydligt bättre och betydligt lättare. Det gör att en fotograf numera inte har något större projekt att besöka ett hem i Stockholm för att genomföra en familjefotografering och han behöver inte släpa omkring på en massa tung utrustning.

Gällande detta så kan man således också som familj vid denna familjefotografering slippa transporten till en professionell studio utan man kan istället i lugn och ro samlas i en trygg hemmiljö; något som kan vara väldigt positivt om det – som vid de flesta fall av en familjefotografering – finns barn och äldre människor. En fotograf har alltså inte försvunnit – hans yrke har däremot kommit att förändras markant under senare år där internet, mobilkameror och digitala lösningar används av privatpersoner i en allt större utsträckning.

Finns det anledning att välja en fotograf numera?

Att fler och fler väljer att fotografera på egen hand vid de speciella tillfällena i sina liv är inte enbart positivt och detta beroende på att bilderna sällan blir så bra som man kan förvänta sig och dels också på att de försvinner. Att spara och lagra bilder på sin dator eller på ett externt minne är – helt enkelt – inte lika säkert och om man väljer att framkalla dessa online så finns det också klara problem.

Vi kan som exempel på ett typiskt sådant scenario säga att er familj i Stockholm inför jul har tänkt er att skicka ut ett kort till vänner, släkt och bekanta och att ni genomför denna familjefotografering utan hjälpen från en fotograf. Tanken ni har är att ni knäpper bilden, att ni kontaktar en hemsida som kan framkalla denna online och att ni sedan skickar julkortet i fråga på ett utsatt datum.

Faran här – och det som ofta visar sig – är att detta företag drar ut på tiden och att de inte håller vad de lovar. Ert julkort kommer i och med detta slarv att blir försenat och således inte heller fylla någon annan funktion än att ni själva har en bild att titta tillbaka på. Något som för all del är bra – men en familjefotografering i syfte att skicka ut som julkort ställer lite högre krav än så, eller hur?

Detsamma gäller bröllopsfoton, album som ska överräckas i samband med större tillställningar och som presenter vid dessa. Att framkalla online har visat sig vara allt annat än riskfritt sett till den tid det tar att skicka bilderna man tagit rent fysiskt. Ett problem som man sällan får om man anlitar en professionell fotograf och därför rekommenderar vi också att man gör just det.