Bodelning när ni ska gå isär efter att förhållandet brustit

Bodelning kan ske om du och din partner bestämmer er för att gå skilda vägar. Ett annat scenario är att en av er dör och boet ska delas mellan arvingar.

När man flyttar ihop och är kära i varandra är det lätt att tro att det ska förbli så resten av livet. Men livet går sin egen väg och vissa beslut vi tar kommer att leda till att våra vägar skiljs åt på det ena eller andra sättet. Båda kan vara lika sorgliga och tråkiga men ibland blir det en ny väg som ter sig bättre efter ett tag.

Att behöva dela på sig och det bohag man haft tillsammans under kortare eller mycket lång tid kan vara smärtsamt. Att tvingas göra en bodelning strax efter sorgen efter att en partner gått bort kan vara lika illa om inte värre. Allt beror givetvis på om förhållandet man haft varit kärleksfullt.

Bodelning när tiden är mogen

När det gäller en skilsmässa eller en separation av något slag är det skönt att kunna luta sig mot en advokat eller någon form av juridisk person under bodelningen. De kan hålla allt på en nivå där känslor inte tar över utan du får tänka logiskt och klart. Att konkretisera det som ska göras rent juridiskt kan vara skönt.

Det kan tyckas känslokallt, men faktum är att det kan vara skönt att vara logisk och konkret istället för att flyta med i känslornas berg- och dalbana. Det är jobbigt nog som det är med alla känslor som flimrar omkring i kroppen och stör både tankeförmåga och handlingskraft. Mer om bodelning kan du läsa här: https://www.svenskbodelning.se/